Slackware Logo
Slackware Logo

Lugons

Info

Prevodioci

Greške

 
 LUGONS Slackbook prevod

19.2 Nabavljanje ZipSlack-a

Dolaženje do ZipSlack-a je lako. Ako ste naručili oficijelni CD set Slackware Linuxa, onda već imate ZipSlack. Samo pronađite CD koji sadrži zipslack direktorijum i stavite ga u vaš CD-ROM uređaj. Obično je to treći ili četvrti disk, ali uvek više verujete nalepnicama pre nego ovoj dokumentaciji, pošto disk na kome se nalazi može biti promenjen.

Ako želite da skinete ZipSlack sa Interneta, prvo treba da obiđete našu “Get Slack” Internet stranicu radi poslednjih informacija za skidanje:

http://www.slackware.com/getslack/

ZipSlack je deo svakog Slackware izdanja. Locirajte izdanje koje želite, pa onda idite u taj direktorijum na FTP serveru. Direktorijum sa poslednjim izdanjem može biti pronađen na ovoj lokaciji:

ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware/

Naćićete ZipSlack u /zipslack poddirektorijumu. ZipSlack je ponuđen kao jedan veliki .ZIP fajl ili u delovima veličine jednog flopija. Delovi su u /zipslack/split direktorijumu.

Nemojte se zaustaviti samo kod .ZIP fajlova. Takođe bi trebali skinuti fajlove sa dokumentacijom i bilo koje slike za boot koji se pojavljuju u direktorijumu.

19.2.1 Instalacija

Jednom kada ste skinuli sve neophodne komponente, trebaćete da raspakujete .ZIP fajl. Potvrdite da koristite 32-bitni program za raspakivanje. Veličine i imena fajlova u arhivi su preveliki za 16-bitni program. Primeri 32-bitnih programa za raspakivanje su WinZip i PKZIP za Windows.

ZipSlack je napravljen da bude raspakovan direktno u koreni direktorijum diska (kao što su C: ili D:). \LINUX direktorijum će biti napravljen i sadržaće aktuelnu Slackware instalaciju. Takođe, tu ćete naći i fajlove koji su potrebni za pokretanje sistema.

Nakon što ste raspakoval fajlove, trebali biste da imate \LINUX direktorijum na disku koji ste izabrali (mi ćemo korisiti C: nadalje).