Slackware Logo
Slackware Logo

Lugons

Info

Prevodioci

Greške

 
 LUGONS Slackbook prevod

19.3 Pokretanje ZipSlack-a

Postoji nekoliko načina da se pokrene ZipSlack. Najčeće se koristi uključeni LINUX.BAT za pokretanje sistema iz DOS-a (ili DOS moda pod Windows-om 9x). Ovaj fajl mora biti promenjen kako bi odgovarao vašem sistemu pre nego što bude proradio.

Počnite otvarajući C:\LINUX\LINUX.BAT fajl u vašem omiljenom uređivaču teksta. Na vrhu fajla ćete primetiti veliki komentar. On objašnjava šta je potrebno da promenite u ovom fajlu (takođe i šta da uradite ako pokrećete sistem sa spoljašnjeg Zip uređaja). Ne brinite ako ne razumete root= postavku. Postoji nekoliko primera, pa slobodno izaberite jedan i pokušajte s njim. Ako ne radi, možete opet promeniti fajl, zakomentaristi liniju koju ste odkomentarisali, i izabrati drugu.

Nakon što ste odkomentarisali liniju uklanjajući “rem” na početku linije, sačuvajte fajl i izađite iz uređivača. Prebacite vašu mašinu u DOS mod.

Prozor sa DOS promptom u Windows-u 9x NEĆE raditi.

Kucajte C:\LINUX\LINUX.BAT pokrenete sistem. Ako sve prođe u redu, trebalo bi da vas dočeka login prompt.

Prijavite se kao root, bez lozinke. Verovatno ćete želeti da postavite lozinku za root-a, takođe i da dodate nalog za vas. U ovom trenutku možete pogledati druge odeljke ove knjiga za opšte korišćenje sistema.

Ako korišćenje fajla LINUX.BAT za pokretanje sistema nije radilo za vas, pogledajte uključeni fajl C:\LINUX\README.1ST za druge načine pokretanja.